Z czego wynikają kłopoty ze wzwodem?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
prawidłowe jedzenie.
Zbilansowana może łatwo poprawić nie tylko jakość potencji, lecz
także płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co się dzieje w czasie
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do całkiem
ważnych niedoborów selenu.
Można go uzupełnić spożywając
tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny bardzo
ważny element w naszej diecie to cynk, który odpowiedzialny jest za
syntezę testosteronu, ten z kolei
wpływa na nasze libido. W chwili
picia alkoholu czy
palenia papierosów spada poziom cynku,
a łatwo go uzupełnić
jedząc warzywa strączkowe, wybrane
ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj czy
ostrygi.
Wyjątkowo
ważnym składnikiem jest także
arginina, która stanowi 80 procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
wytwarzanie spermy oraz zwiększa żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
również w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich składnikach
jak czekolada, wołowina, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która działa na
poprawne uwalnianie
hormonów. Jeżeli pragniemy
uzupełnić jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



levitra
cialis